Oostendse Compagnie

In het tijdperk van de grote ontdekkingtochten overrompelde de "Oostendse Compagnie" de Europese markten met de aanvoer van allerlei exotische producten uit verre, tot dan toe onbekende streken in Oost- en West-Azië: oogverblindende stoffen (zoals zijde en katoen), porselein, maar ook exquise theesoorten en bedwelmend geurende specerijen (zoals foelie, geelwortel, gember, kaneel, kruidnagel, peper en saffraan). Omstreeks 1725 werd te Oostende bijna 60% van de aanvoer van thee in West-Europa geveild en was Oostende het "nec plus ultra" van de specerijenhandel.

In het kielzog van deze roemrijke Oostendse handelsmaatschappij speurt Fag Creative Foods de wereld rond, op zoek naar de heerlijkste delicatessen, producten van de hoogste kwaliteit, ambachtelijk vervaardigd en vaak op basis van eeuwenoude recepten en tradities. Het gamma dat Fag Creative Foods inmiddels bijeenbracht is indrukwekkend. Stap aan bood van het Fag-karveel en vaar met ons "d’ Ostendsche geule uit" voor een verrassende culinaire ontdekkingstocht langs verre kusten en horizonten. Gedreven door dezelfde nieuwsgierigheid en handelsgeest als de Oostendse Compagnie” brengt Fag Creative Foods het beste van de wereld bij u thuis, van exotische kaviaarparels, zongedroogde tomaatjes, pepers en olijven, tot de fijnste Iberische ham. Vraag ons uitgebreide productenaanbod.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Fag Creative Foods voert een beleid van verantwoord inkopen. Wij houden bij de keuze van onze nationale en internationale partners en de samenstelling van onze recepten zo veel mogelijk rekening met de bescherming van de gezondheid en het milieu en eerbiediging van de fundamentele rechten van de mens. Verantwoord energieverbruik – 2009 KMO Ambassadeur voor Kyoto.

Genomineerde KMO laureaat 2008Golden Bridge export awardAmabassadeur voor Kyoto 2009